top of page
AN.jpg

Al vanaf mijn geboorte in 1968 in Amsterdam heb ik met honden te maken gehad. Met ze gespeeld, ze uitgelaten, als puber ze stiekem op mijn bed laten slapen, ze verwenst, als hoofdkussen gebruikt, ermee geknuffeld en gehuild als hun tijd gekomen was. Kortom, er een innige relatie mee opgebouwd. 

 

Door mijn eigen gezin en door mijn werk als communicatie-adviseur was er een tijd lang helaas geen plaats voor honden in mijn leven. Maar na een aantal jaren begon het hondenvirus toch weer te kriebelen en kwam Duitse Pinscher Indy in het gezin. Indy bleek iets minder van het type ongecompliceerde hond te zijn, dat ik uit mijn 

jeugd kende. Vooral door zijn karakter en zijn aparte wijze van communicatie met zijn omgeving, besloot ik mij verder in het fenomeen hond te verdiepen. Na elf jaar verkocht ik mijn goed lopende communicatie-adviesbureau en ging ik me full-time toeleggen op het bijstaan van eigenaren in het (her)opvoeden van hun honden. Sinds 2003 volg ik cursussen, workshops, seminars, congressen en opleidingen. Sinds 2006 ben ik professioneel in de kynologische wereld actief. 

​Van 2007 tot 2017 ben ik als instructeur en als examinator verbonden geweest aan de Martin Gaus Hondenscholen en aan de Martin Gaus Academie. Ik heb puppy(socialisatie)les, basistrainingen, vervolg- en ringtrainingen gegeven. Daarnaast schreef ik artikelen over hondengedrag. Tenslotte liep ik regelmatig agility parcoursen of ik bezocht ik een show met een van mijn eigen honden. Met mijn jongste hond heb ik jachttraining en praktijkspeuren gedaan.

Ik verzorg nog steeds consulten en aanschafspreekuren en lessen voor particuliere eigenaren. 

Daarnaast ben ik mij echter ook gaan specialiseren als 

hondenfotograaf. Ook in die hoedanigheid help ik mensen verder. 

Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en erkend examinator. Ik volgde de opleiding tot Gecertificeerd Kynologisch Gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Klik hier voor mijn relevante diploma’s. Om mijn vakkennis op peil te houden, ben ik inschreven bij O&O, Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding onder lidmaatschap nummer 5981.

 

Fotografie is voor mij een taal; een communicatiemiddel om dat te bereiken waar het eigenlijk om gaat: contact met anderen. Daarbij let ik erg op de ruimte die anderen nodig hebben. Om zich op hun gemak te voelen, om zichzelf te zijn. Zelf krijg ik graag ook die ruimte. Zodat van daaruit het wederzijds begrip en respect kan ontstaan om tot inhoudsvolle beelden te komen. Mijn achtergrond als kynologisch gedragstherapeut helpt daarbij veel.

Het liefste maak ik poëtische, sfeervolle beelden waarin ik de essentie van mijn onderwerp vastleg. Daarbij vind ik scherpte of een juiste belichting vaak, maar niet altijd belangrijk. Juist door daarmee te spelen, krijg je soms een onverwacht beeld. Om dat goed te kunnen toepassen, moet je fototechnisch goed onderlegd zijn. Dat ben ik. Mijn driejarige vakopleiding volgde ik aan de Fotovakschool Amsterdam.

Ik maak mijn werk voor bedrijven en voor particulieren. Daarnaast werk ik voor diverse magazines en dagbladen. En tenslotte, voor wie het weten wil: ik fotografeer voornamelijk met Nikon apparatuur.

Dus: ben je op zoek naar dat wat mij bijzonder maakt, neem dan contact met me op of boek direct je fotoshoot.

bottom of page