Nu we dan zeker weten dat we allemaal thuis aan het kerstdiner zitten, kunnen we in ieder geval in the comfort of our own home eens proberen of we onze foodfoto's kunnen verbeteren. Tenslotte willen al die arme chefs heel graag op insta zien hoe wij het er allemaal van af hebben gebracht.
Een foto van je voedsel van bovenaf is meestal niet zo spannend. Probeer in plaats daarvan eens een andere hoek. Door een foto van voren te maken creëer je diepte en wordt je foto direct interessanter.
Daarnaast kan je - ook bij gebruik van alleen het aanwezige licht - best nog iets aan je belichting doen. Gebruik een wit oppervlak (A4tje, wit bord) om een reflectie te creëren als invullicht. Een blaadje kan je vasthouden of laten vasthouden door een paar extra handjes, een (vierkant) bord kan je balanceren tegen een stevige beker of wijnfles.
Als je daarnaast ook nog rekening houdt met je scherpte-diepte wordt het al snel opeens een wel een interessante foto.
Inmiddels hebben we zin in de kerst! Nog een paar dagen werken, donderdag is de studio de laatste dag open - 11 januari zijn we weer bereikbaar. We zien je volgend jaar graag terug!
Comments