top of page

Het Geheim van Leuke Foto's

Bijgewerkt op: 22 okt. 2020

Hoe je het ook wendt of keert: fotografie is een vak en voor goede foto's zal je toch wat moeite moeten doen. Mensen wil soms graag een 'quick fix' of misschien het liefste wel een toverstafje waarbij je ook onder lastige lichtomstandigheden toch nog even snel met je telefoon die ultieme World Press Photo maakt. Maar helaas, zo werkt het toch niet helemaal.

In goede foto's zit vakmanschap, kennis, tijd en vaak behoorlijk wat geduld. Ook in dat ene portret of die foto van die bloem, achteloze kat of dat mooie landschap. In de zomer staat de zon hoog aan de hemel en heb je voor het weet te maken met geknepen ogen, harde schaduwen en uitgebeten witte highlights in je foto's. Om schaduwen op je onderwerp te voorkomen, kan je je onderwerp met zijn of haar rug naar de zon zetten. Ga vervolgens op zoek naar een natuurlijke reflectie, zoals een lichtgekleurde stoep of een spiegelend oppervlak om een gezicht mooi uit te lichten. Fotograferen is kijken en op zoek gaan naar die positie waarin je het licht het mooist kan toepassen.

Meer van dit soort tips? Zaterdag 19 september kan je weer deelnemen aan onze populaire workshop Het Geheim van Leuke Foto's deel 1. Het zal je verbazen hoeveel je kan opsteken in een uurtje tijd. En je betaalt slechts €30,-. In verband met Covid is het aantal plaatsen beperkt dus geef je snel op.

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page