top of page

Iconische fotografie

Barry Schultz Photography Gallery

Het begrip 'iconisch' is wat mij betreft echt volledig uitgehold. Vroeger betekende het ongeveer nog dat iets na verloop van tijd een onsterfelijkheidswaarde kreeg doordat het een van memen van onze maatschappij was geworden. Ook al een uitgekauwd begrip - memes; maar daarover misschien een andere keer.


Maar tegenwoordig is ALLES maar dan ook echt ALLES iconisch en zelfs ook direct al bij het verschijnen. Nieuwe lippenstift van Dior? Iconisch. Nieuwste liedje van Beyoncé? Iconisch. Nieuwe Ajax-voetbalshirt ontwerp? Iconisch. Een random goede foto van pak 'm beet, Zelensky? Iconisch.


Wie nou echt wél een aantal iconische foto's op zijn naam heeft staan is de beroemde Amerikaanse popfotograaf Barry Schultz. Barry heeft in de roerige jaren zeventig zo'n beetje alle beroemde popartiesten in de wereld voor zijn camera gehad. 


Abba, David Bowie, Bob Marley, Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Fleetwood Mac, Sex Pistols, Dire Straits, Michael Jackson, Paul Simon, Santana, Stevie Wonder, you name it, he's done them all baby!


En Barry woont - geloof het of niet - alweer sinds een aantal jaar op een prachtige plek in Weesp. En hij heeft daar sinds kort zijn eigen art gallery waar je alle beroemde foto's van zijn hand kan bewonderen. 


Want hij verkoopt die beroemde foto's nog steeds regelmatig. Vooral in het buitenland; waar men mooie fotografie goed weet te waarderen. 


Hoe dan ook - ik was de geluksvogel die de fotografie van de nieuwe gallery mocht verzorgen voor het drukwerk, de nieuwe website en catalogus van de gallery. Supercool! Want het is toch wel wat als zo'n grootmeester je vraagt om voor hem te komen fotograferen. Gelukkig was Barry supertevreden met mijn foto's.


Ik zou zeggen: ga een keer op bezoek in de Barry Schultz Photography Gallery in Weesp - je weet niet wat je ziet! En wat je hoort. Want the man himself kan je de meest onvergetelijke verhalen vertellen uit de tijd dat hij met de Groten der Aarde on the road was. 


Veel plezier! En doe hem de groeten van mij als je gaat!
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page