top of page

Jay MaiselEen aantal jaar geleden zond Avro Close Up de prachtige documentaire 'Het New Yorkse Kunstpaleis van Jay Maisel' uit. Deze documentaire van Stephen Wilkes verhaalt over de verhuizing het monumentale pand met een gigantische kunstverzameling van de bijzondere New Yorkse fotograaf Jay Maisel.


En hoe vrolijk werd ik, toen de uitzending laatst weer op tv kwam. Natuurlijk kunnen we tegenwoordig alles ook op Uitzending Gemist zien dus wie kijkt er tegenwoordig nog tv maar ik vond het toch fijn om toch weer een keer spontaan herinnerd te worden aan deze markante kunstenaar.


Fotograaf Jay Maisel besloot enkele jaren geleden tot de verkoop van het monumentale pand in New York City. Het gebouw, met een vloeroppervlak van bijna 11.000 vierkante meter, herbergde de gigantische kunstverzameling van de fotograaf. De collectie bestaat uit talloze objecten die Maisel maakte van gevonden voorwerpen. Goede vriend en filmmaker Wilkes volgde Maisel maandenlang bij het ontruimen van het pand. En passant vertelt hij over het opmerkelijke leven van de fotograaf.


De documentaire is hier terug te zien.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page