top of page

Leer meer over fotografie

Wil je meer weten over fotografie? Heb je een mooie spiegelreflex- of systeemcamera maar gebruik je hem te weinig? Wil je eindelijk je eigen dier eens goed in beeld krijgen? Of wil je iets weten over nabewerking? We organiseren regelmatig diverse workshops waarvoor je je kan inschrijven.

Onze cursussen en workshops worden zowel overdag als in de avonduren georganiseerd. En ook voor privélessen kan je bij Anita Neve Fotografie terecht. Kom je met een groep? Dan plannen we samen een datum en locatie en wordt het lesprogramma exact afgestemd op jullie wensen. Hieronder een overzicht.

DE BASIS

GRATIS ORIËNTATIE WORKSHOP

Maak je vooral selfies of onscherpe foto's van je kind of je kat? Vraag je je af of fotografie iets voor jou is? In deze gratis workshop vertellen we je meer over fotografie in het algemeen en wat er nodig is om betere foto's te leren maken.

We vertellen je alles wat je wil weten over de basiscursus van 12 weken en over onze overige workshops. 

Bovendien delen we leuke gratis tips met je waarmee je direct je fotoskills kan verbeteren.

De workshop vindt plaats op zaterdag van 12.30 tot 13.30 uur. Meld je wel van tevoren aan.

HET GEHEIM VAN LEUKE FOTO'S

Wil je leren hoe je beter kan fotograferen? Eindelijk je camera een keer van de auto-stand afhalen?

 

Deze cursus van 12 weken biedt je een gedegen basis om echt betere foto's te leren maken. 

Je hebt iedere week een avond les, je krijgt theorie, huiswerk, oefenopdrachten en je maakt je je eigen reportage!

Kijk hier voor meer informatie

LOSSE MODULES

Zoek je - al dan niet na de basiscursus - verdieping bij een specifiek onderdeel? Wil je meer weten over belichting in het algemeen, over studiofotografie of juist werken met natuurlijk licht?

Volg dan een van de losse modules die je hieronder kunt vinden of draag je eigen onderwerp aan dat je graag wil uitdiepen.

In de ruim 14 jaar die ik al les geef, ben ik alle leeftijdsgroepen al eens tegengekomen. Bovendien heb ik ook uitgebreide ervaring met les geven in het Engels, aan mensen met een beperking, mensen die weinig tijd hebben, snel van begrip zijn of juist bedachtzaam willen reflecteren.

Wat je ook wil of wat jouw leerstijl ook is; we bespreken samen exact wat je wil leren en stemmen het lesprogramma af op jouw wensen. Veel gevraagde losse modules vind je hieronder. De modules worden in principe één op één gegeven. Wil je met een groep komen dan kan dat natuurlijk ook.  

HOE IS MIJN WORKFLOW 

Een belangrijk onderdeel van je werk als (hobby)fotograaf is een goede workflow. Zeker in dit digitale tijdperk is het hebben van enkele duizenden foto's op je harddrive voor velen geen uitzondering meer.

 

Hoe vind je dan die ene foto terug? En als je die foto dan hebt gemaakt, wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk ontwikkelen. Of je eigen signatuur er aan geven. Met beide zaken gaan we tijdens deze module aan de slag.

PORTFOLIO BEGELEIDING

Wil je een keer een andere blik op je portfolio? Ben je net begonnen met het opbouwen van een portfolio, werk je aan een serie of reportage of heb je binnenkort een expositie?

 

Als eigenaar en curator van Anita Neve Galerie ben ik beschikbaar voor portfolio-besprekingen. Samen kijken we naar de beste selectie en krijg je nieuwe inzichten over je eigen werk en leer je waar de verbeterpunten zitten. Ook korte of langlopende begeleidingstrajecten, bijvoorbeeld voor een expositie of publicatie, zijn mogelijk. 

bottom of page