top of page

Ook voor je struisvogel

Sinds kort volg ik Sir David Attenborough op Instagram. Wat een grootheid! Hij heeft natuurlijk verschrikkelijk gelijk als hij zegt dat we iets moeten doen aan de problemen van onze planeet en nu kan het ook nog! Willen wij als diersoort niet uitsterven over 150 jaar, dan moeten we echt actie ondernemen. Heb je zijn film al gezien? Voor wie Netflix heeft.


Op zijn Facebookpagina zag ik overigens een berichtje over die hele afschuwelijke gewoonte die nog steeds plaatsvindt in de wereld: rijke Westerlingen die voor veel geld een opgejaagd babyolifantje van dichtbij willen neerknallen. In zijn bericht staat een duidelijke uitleg over de pathologie van deze olifantenmoordenaars. Zo bestudeerde criminoloog Xanthe Mallett individuen die voor de 'sport' jagen. Hij ontdekte dat zij allemaal een unieke combinatie van drie persoonlijkheidskenmerken hebben; namelijk narcisme, Machiavellisme en psychopathie. Zoals dat overigens ook gevonden wordt bij personen die mensen vermoorden.


Die jagers willen vaak na zo'n moordpartij dan ook nog op de foto met het stoffelijk overschot van hun slachtoffer. Hoe verzin je nou zoiets hè? Nee, dan liever zo! Als je dan toch wil schieten. Of een foto wil. Overigens is het nog steeds even de Maand van het Dierenportret bij Anita Neve Fotografie. En ook als je een struisvogel hebt ben je welkom. Schiet je hem liever zelf, schrijf je dan in voor onze workshop Dieren op de Foto. Daarin behandelen we ook struisvogels.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page